Kernwaarden

 

Waarde voor de klant
Mijn intrinsieke motivatie is om bij elke opdracht de zorg voor de cliënt te verbeteren. Soms lijken processen in de organisatie niets met de cliënt te maken te hebben en toch heb ik de overtuiging dat elke actie binnen een zorginstelling of ziekenhuis uiteindelijk door te voeren is naar de cliënt/ patiënt.
Doelgericht werken
De gezondheidszorg is constant in ontwikkeling, zowel zorginhoudelijk als financieel, het is daarom van belang om als organisatie het doel helder te hebben. Doen we de juiste dingen op het juiste moment. Projectzorg wil graag ondersteunen om doelgericht te werken.
Focus
Mijn focus is herstel gerichte zorg. Wat kun je in je organisatie inrichten om patiënten te behandelen die zich gehoord en gezien weten. Ik vind het daarom belangrijk om zo ook met onze klanten om te gaan; heldere communicatie, goed luisteren en de opdracht goed verstaan door in contact te zijn met de klant.
Projectzorg is er om te doen wat nodig is en de focus op de juiste plek te leggen. Dit kan op verschillende gebieden binnen de organisatie, zowel op management niveau als het begeleiden van teams op de werkvloer, het ontwikkelen van een visie of coaching on the job binnen een team.
De toegevoegde waarde is dat de mensen binnen de organisatie in hun eigen rol kunnen blijven en ik multidisciplinair met het team kan werken. Juist de wisselwerking tussen verschillende disciplines is de sleutel tot succes bij een implementatie of verbetertraject.